Tips voor het kiezen en kopen van een leesbril

Tips voor het kiezen en kopen van een leesbril.

Een nieuwe leesbril kiezen is allesbehalve eenvoudig.

Past dit leesbrilletje bij mijn gezicht én mijn stijl? Is het montuur niet te opvallend of net te onopvallend? Past de kleur bij me?

In dit artikel geven we 5 tips die je kunt gebruiken als leidraad voordat je een leesbril aanschaft. In dit artikel lees je wanneer je een leesbril nodig hebt.

1.Blijf trouw aan je persoonlijkheid

Het is in de eerste plaats belangrijk om stil te staan bij je persoonlijke stijl. Trek je liever niet de aandacht of sta je net graag in de spotlights? Styliste Gerd Campaert maakt telkens een onderscheid tussen drie types. Eerst en vooral heb je de mensen die kiezen voor comfort en een natuurlijke look. Voor dit type mag een leesbril niet opvallen.

Daarnaast zijn er mensen die een klassieke stijl hebben, maar toch willen meegaan met de trends. Een bril maakt dus deel uit van hun look, maar moet wel een mooie balans bieden tussen kwaliteit en stijl. Het derde type kiest een bril als accessoire. Zij gaan voor leesbrilletjes die opvallen én echt een mode-item zijn. Het is belangrijk te beseffen welk type je zelf bent. Het is geen goede zaak wanneer je je een bril laat opdringen die niet bij je persoonlijkheid past.

Leesbril.nl Webshop

2.Welk montuur past bij mijn gezichtsvorm?

Hou rekening met je gelaatsvormen

Je gelaatsvorm is essentieel bij het kiezen van een bril. We kunnen een soort van spectrum opstellen waarbinnen je de perfecte bril voor jou gelaat kan uitkiezen.

Voor het kiezen van het montuur dat het best bij je past zijn er richtlijnen die je kunnen helpen met het maken van je keuze. Leesbril.nl heeft een keuzehulp die je helpt bij het kiezen van de leesbril die perfect bij je past.

Rond montuur. Een rond montuur past goed bij mensen met hoekige strakke of ovale gezichtsvormen.
Rechthoekig montuur. Een rechthoekig montuur [ bijv wayfarer monturen ] past goed bij mensen met ronde gezichtsvormen.
Ovaal montuur. Een ovaal montuur past net als bij ronde monturen goed bij mensen met hoekige strakke of ovale gezichtsvormen.
Vierkant montuur. Een vierkant montuur past goed bij mensen met een hartvormige gezichtsvormen.
Cat-Eye of Vlinder montuur. Een cat eye of vlinder montuur past goed bij mensen met [drie]hoekige strakke gezichtsvormen.

Andere elementen in je gezicht die bepalend zijn voor je brilkeuze zijn je neus en je wenkbrauwlijn. Heb je een lange neus, dan is het voor jou geen probleem om een bril met een zwaardere neusbrug te kiezen. Ben je gezegend met een klein exemplaar, dan kies je het beste voor een hoog opstaande neusbrug. Tot slot is het ideaal als de lijn van je bril de lijn van je wenkbrauwen volgt. Dat zorgt voor eenheid in je gezicht.

3.Bepaal je kleurbeeld

We kunnen spreken van koude en warme kleuren. Ga na welke ondertonen jouw huidtype bevat, zodat je een perfecte match kan vinden. Heb je een warme ondertoon in je huidskleur, kiest dan voor een warme kleur zoals kastanjebruin of okergeel. Ben je eerder van het koudere type, met een frisse teint, kies dan voor koudere kleurentinten.

Ook de kleur van je ogen speelt een essentiële rol. Een bril met een blauwe ondertoon kan de blauwe kleur van je irissen mooi benadrukken. Naast je kleurbeeld hou je ook best rekening met de kleuren in je garderobe. Ofwel kies je voor een gelijklopende kleur, eentje die al je looks moeiteloos matcht. Of, als je net wilt opvallen, kies je voor een kleur die ‘clasht’ met bijvoorbeeld je donkere garderobe.

4.Hou rekening met je dagelijkse bezigheden

Draag je je bril de hele dag of draag je die alleen op het werk? In het laatste geval is het belangrijk te kiezen voor een bril die makkelijk af en aan gaat. Een flexibele leesbril die tegen een stootje kan.

Ook je dagelijkse bezigheden kunnen de keuze voor een bepaalde kleur bepalen. Vertoef je vooral buiten of zit je meestal in kunstlicht? Kies dan de kleur in functie van de omgeving. Kleuren kunnen er echter helemaal anders uitzien afhankelijk van de lichtinval of het soort licht.

5.Verdiep je in de modetrends

Volgens styliste Gerd Campaert zou je idealiter om de vier jaar van bril moeten wisselen. Zo blijf je up-to-date en blijft je bril bij je looks passen. Ze somde ook met plezier de recentste modetrends in brillenland voor ons op.

Retrobrillen, en dan vooral de vlindermodellen, blijven erg populair. Ook Ronde leesbrillen vormen winnen terrein op de donkere, strakke brillen. Daarnaast beschouwt zij houten leesbrilletjes, of brillen met een houtstructuur, als de perfecte passe-partout. De glasbril, de bril zonder montuur, is tot slot een volgens Campaert miskende trend. Heel veel mensen zien deze bril als een ‘seutbril’. Maar net doordat deze bril geen montuur heeft, kan je eindeloos spelen met de vorm van de glazen én die perfect afstemmen op de vorm van je gezicht.

Neem eens een kijkje in de webshop van Leesbril.nl. Wij hebben meer dan 1000 verschillende leesbril modellen en diverse designs. Bij leesbril.nl koop je al een leuke hippe leesbril vanaf €9.95

6.Hoe meet ik mijn pupilafstand?

Denk aan de juiste pupilafstand [ PD ]

Kant-en-klare leesbrillen hebben standaard een pd afstand van 62+/- 1mm of 62+/- 2mm.

De pupilafstand is de afstand van het midden van je rechterpupil tot het midden van je linkerpupil.

Onze leesbrillen hebben allemaal een standaard PD maat en deze is over het algemeen pd62+/-1mm of pd62+/-2mm. 62 +/- 1 mm voor vrouwen en 63 +/- 1 mm voor mannen.

Als je een afwijkende Pupilafstand hebt is het raadzaam om bij een opticien op maat gemaakte brillenlenzen te laten slijpen nadat je je PD hebt laten meten. De leesbrillen van leesbril.nl hebben allen een standaard PD waarde van 62mm.

Je kunt hier je pupilafstand meten.

6.Welke Lees sterkte heb ik nodig? Doe een leestest

Leesbril.nl heeft een indicatieve leestest ontwikkeld om je te helpen de juiste lees sterkte te vinden die je nodig hebt bij het kopen van een leesbril.

Je kunt hier de indicatieve leestest doen.

 

Welke Lees sterkte heb ik nodig?

Leesbril kopen? Leesbril.nl heeft een indicatieve leestest ontwikkeld om je te helpen de juiste lees sterkte te vinden die je nodig hebt bij het kopen van een leesbril.
Je kunt hier de indicatieve leestest doen of je lees sterkte laten meten bij de opticien.

Hoe meet ik mijn pupilafstand?

Leesbril online bestellen? Kant-en-klare leesbrillen hebben standaard een pd afstand van 62+/- 1mm of 62+/- 2mm. De pupilafstand is de afstand van het midden van je rechterpupil tot het midden van je linkerpupil. Je kunt hier je pupilafstand meten.

Welk montuur past bij mijn gezichtsvorm?

Voor het kiezen van het montuur dat het best bij je past zijn er richtlijnen die je kunnen helpen met het maken van je keuze. Leesbril.nl heeft een keuzehulp die je helpt bij het kiezen van de leesbril die perfect bij je past.