Leesbril.nl. Altijd een leesbril die bij je past. De mooiste leesbrillen van de beste merken voor de scherpste prijzen

Leesbril kopen? Leesbril.nl levert topkwaliteit kant-en-klare leesbrillen voor scherpe prijzen Op leesbril.nl bestel je eenvoudig en snel je ideale leesbril.

Van casual en stijlvol tot modern of juist retro. Leesbril.nl heeft een zeer veelzijdige en uitgebreide selectie aan uiteenlopende leesbrillen. Met meer dan 500 verschillende leesbril modellen en meer dan 100 montuur kleurvariaties kies je altijd een leesbril die bij je past. Leesbril heeft leesbrillen in alle leessterktes van +0.25 t/m +6.

Pupilafstand meten

De pupilafstand is de afstand van het midden van je rechterpupil tot het midden van je linkerpupil. Onze leesbrillen hebben allemaal een standaard PD maat en deze is over het algemeen 62 +/- 1 mm. Als je een afwijkende Pupilafstand hebt is het raadzaam om bij een opticien op maat gemaakte brillenlenzen te laten slijpen nadat je je PD hebt laten meten.

Pupilafstand zelf meten

Je kunt je PD ook zelf eenvoudig meten, dit doe je door de afstand tussen het midden van je rechter pupil, en het midden van je linker pupil te meten. Vraag iemand in je omgeving om met een liniaal deze afstand te meten. Het is belangrijk dat je recht naar voren kijkt en niet naar de persoon die meet. Je kijkt dus als het ware recht door de persoon heen. Wanneer je deze afstand meet zal deze tussen de 50 mm en 75 mm zijn.

Leestest

Het is erg belangrijk dat je de juiste leesbril sterkte voor jouw bril kiest en daarom adviseren wij om een leesbril test uit te voeren.

Klik hier voor het downloaden van de Leesbril.nl leestest PDF

Print de leestest uit op ware grootte (100%). Hou de leestest ongeveer 35 centimeter van je af en bekijk dan welke regels je nog gemakkelijk zonder bril kunt lezen. Kijk nu in de kolom naast de regel om te zien welke sterkte je nodig hebt voor je leesbril. Deze test is slechts een indicatie. Voor een exacte meting adviseren wij je naar een gediplomeerd opticien te gaan.

Lees ook dit artikel over het kiezen en kopen van een leesbril

Betaling, bezorging, garantie

Met Leesbril.nl profiteer je van zorgeloos online bestellen:

  • Veilig online betalen via iDeal, Visa Creditcard, Belfius, Mister Cash, Bancontact KBC / CBC, Sofort
  • 1 tot 2 jaar garantie op productie- en fabricagefouten. De garantie is per model anders.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact met ons op via  e-mail