Wat zijn de verzendkosten?

Leesbril.nl rekent €3,95 verzendkosten binnen Nederland en €7,95 voor Belgie. Verzending is gratis bij bestellingen vanaf €50 NL en €80 België

Wat is de levertijd?

Levertijd: 1 – 7 werkdagen.

Een dag voordat je bestelling bij je wordt bezorgd krijg je van ons een email met een trackingcode van PostNL met de status van de verwachte levertijd.

Klik hier voor vragen over de status van uw bestelling

Welke betalingsmethoden accepteren jullie?

U kunt bij Leesbril.nl via iDeal online afrekenen. iDeal ondersteunt alle bekende banken. Leesbril.nl levert ook aan België en Duitsland. U kunt bij leesbril.nl ook betalen met ING Home Pay, Creditcard, [ Visa ] Belfius en Sofort en sinds kort ook met Bitcoin.

U kunt ook cadeaukaarten inwisselen voor het afrekenen van leesbrillen en accessoires op Leesbril.nl

Hoeveel garantie krijg ik?

Alle producten hebben een garantie op materiaal- en productiefouten van 12 maanden, tenzij anders vermeld.

Als een product materiaal- en/of productiefouten heeft kunt u het product retourneren.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Klik hier als u andere vragen heeft

Hoe retourneer ik mijn leesbril en/of accessoire?

Als u een leesbril of accessoire wilt retourneren kunt u dit doen via onze retourenportal > https://leesbril.shipping-portal.com/returns/procedure/parcel/

De kosten voor het verzenden van producten zijn voor uw rekening. Leesbril.nl accepteert geen zendingen onder rembours.

Zodra wij de door u teruggezonden bestelling in originele staat, zoals wij deze hebben geleverd, hebben ontvangen, zullen wij uw betaling binnen 30 dagen terugstorten op uw bankrekening.

Leesbril.nl is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van artikelen tijdens retourzending.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Klik hier als u andere vragen heeft

Wanneer storten jullie het aankoopbedrag terug?

Leesbril.nl stort binnen 30 dagen het aankoopbedrag terug.

Kleurverschil productfoto op de website en geleverde leesbril

Het komt voor dat kleuren van leesbril monturen op productfoto’s op de website kunnen verschillen van geleverde producten.

Productfoto’s worden vaak met professionele digitale camera’s gemaakt met zeer hoge resolutie in een perfecte “licht” omgeving door bijvoorbeeld gebruik te maken van een zogeheten Foto Cube. De kleurervaring kan echter verschillen van device tot device [ computer/laptop/tablet/telefoon ] door type beeldscherm, grafische kaart instellingen, Gamut, omgevingslicht, waardoor een product in werkelijkheid van kleur kan verschillen.

Onderstaande illustratie toont aan dat door type scherm en instellingen van een beeldscherm de kleur roze ervaren kan worden als [ links > lila-donker roze ] en [ rechts > roze ]

kleurverschil schermen

Repareren jullie ook brillen?

Leesbril.nl is een online winkel en werkt zonder gekwalificeerd personeel of technici. Wij kunnen hierdoor geen brillen repareren.

Kan ik bij jullie ook afhalen?

Leesbril.nl is volledig gericht op online verkopen en heeft geen mogelijkheden om af te halen.

Hebben jullie ook een winkel?

Leesbril.nl richt zich volledig online met haar webshop. Er is geen fysieke winkel. Leesbril werkt met een team van 9 mensen op diverse locaties in Nederland en België.

Leesbril.nl heeft een kantoor waar een aantal dagen per week mensen aanwezig zijn en een ander adres waar retouren naartoe gestuurd kunnen worden.

ADRES

Leesbril.nl
Ferdinand Bolstraat 78-2
1072 LM Amsterdam
[email protected]

RETOURADRES

Als u een leesbril of accessoire wilt retourneren kunt u dit doen via;

Leesbril.nl
Holendrechtstraat 34
1078 TV Amsterdam

Wat is Dioptrie?

De dioptrie is een meeteenheid om de sterkte van de glazen aan te geven waarmee het convergentiepunt van het beeld op het netvlies wordt teruggebracht. De dioptrie is gelijk aan de brandpuntsafstand gemeten in meter. De brandpuntsafstand is de afstand die nodig is om een voorwerp scherp te zien.

Zo zal bijvoorbeeld iemand die bijziend is met een dioptrie -1 zonder bril voorwerpen die zich binnen een afstand van 1 meter bevinden scherp kunnen zien. Voorwerpen die verder verwijderd zijn, zijn onscherp. Hij heeft glazen nodig met een dioptrie -1 om scherp te zien. Iemand die bijziend is met een dioptrie van -2 kan voorwerpen scherp zien tot een afstand van 50 centimeter. Hij heeft glazen nodig met een dioptrie van -2 (brandpuntsafstand = 0,5 m. Dioptrie = omgekeerde van de brandpuntsafstand = 1 gedeeld door 0,5 m = 2).

Omgekeerd zal iemand die verziend is en glazen nodig heeft met een dioptrie van +1 voorwerpen die verder verwijderd zijn dan een afstand van 1 meter scherp kunnen zien, maar zijn voorwerpen die zich dichterbij bevinden onscherp. Iemand die verziend is met een dioptrie van +2 kan voorwerpen die verder verwijderd zijn dan 50 centimeter scherp zien, maar voorwerpen dichterbij niet.

Leesbril.nl verkoopt leesbrilsterkten die standaard zijn bij voorgefabriceerde leesbrillen. De reguliere sterkten die we aanbieden zijn;

+1
+1.5
+2
+2.5
+3

Een gedeelte van onze collectie kunnen we aanbieden in meerdere leessterkten. Dit zijn;

+1.25
+1.75
+2.25
+2.75
+3.25
+3.5
+4

Wat is Hypermetropie?

(hypermetropie, hypermetropia) of verziendheid  is een oogafwijking waarbij een persoon zonder accommodatie van het oog niet scherp kan zien.

Verziendheid wordt veroorzaakt door een te korte oogas of een te geringe sterkte van het brekend stelsel van het oog (hoornvlies plus ooglens), waardoor het beeld van voorwerpen ‘achter het netvlies’ gevormd wordt. Om voorwerpen scherp op het netvlies te krijgen, zal de ooglens voortdurend moeten accommoderen, wat vermoeiend is en hoofdpijn kan geven alsmede branderige ogen en concentratieproblemen; met name in de avond. Dit heeft wel zijn grenzen, bij hoge positieve sterktes en voorbij de leeftijd van 40 jaar kan ook in de verte niet scherp gezien worden.

Bij het kijken naar voorwerpen die dichtbij zijn wordt het accommodatievermogen nog verder onder druk gezet. Naast de accommodatie om op de verte te corrigeren zal hier boven op nog meer geaccommodeerd moeten worden om het nabij voorwerp scherp te zien. Vooral bij mensen met hoge positieve sterktes en/of die de leeftijd van 40 jaar naderen zal het accommodatievermogen niet genoeg zijn om de volledige nabij accommodatie te halen. Hierdoor zullen voorwerpen dichtbij niet scherp worden waargenomen. De bril hier tegen is een bril om de accommodatie op de verte op te heffen (meer accommodatievermogen vrijmaken) en is dus geen leesbril ondanks dat ze dezelfde functie lijken te vervullen.

Een bril met positieve (convexe) lenzen kan verziendheid compenseren.

Verziendheid wordt tijdens routine-onderzoek van het zicht (bijvoorbeeld op school) vaak niet ontdekt, aangezien daarbij meestal alleen het zicht op afstand onderzocht wordt.

Wat is Presbyopie?

Bij presbyopie of ouderdomsverziendheid ga je dichtbij steeds slechter zien naarmate je iets ouder wordt.

Heb je steeds meer moeite met het lezen van de krant of een boek?
Hou je de tekst steeds verder van je ogen om de letters scherp te zien?
Ben je ouder dan veertig jaar?

Dan zou het kunnen dat je presbyopie hebt en een leesbril nodig hebt.

Presbyopie of ouderdomsverziendheid

Presbyopie is leeftijdsgebonden en komt vaker voor naarmate je ouder wordt. De spieren rondom de lens in je oog verouderen met je mee. Bij presbypie moet de ooglens zich meer inspannen om scherp te stellen en een boek, plattegrond, etiket of sms’je wordt steeds verder afgehouden om te kunnen lezen. Indien je alleen last hebt met kleine lettertjes is een leesbril niet echt nodig. Maar als een tekst met letters van normale grootte problemen veroorzaakt en je de pagina verder van je moet afhouden, dan is het verstandig een opticien te raadplegen.

Hoe ontstaat presbyopie?

Ogen kun je vergelijken met een zoomlens van een fototoestel. Het oog wordt boller om dichtbij te zien en platter om veraf scherp te stellen. Bij de geboorte is de ooglens zeer flexibel. Kinderen kunnen bijvoorbeeld tekst of beelden heel dichtbij het oog haarscherp zien. Echter, net als bij onze huid en spieren, vermindert de flexibiliteit in de loop der jaren. Hoe ouder we worden, hoe moeilijker het weefsel in de ogen zich kan aanpassen en meebewegen. Het wordt steeds moeilijker om het oog zo in te stellen dat voorwerpen van dichtbij scherp te zien zijn. Vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar kun je daarom moeite krijgen met lezen, vooral bij vermoeidheid.

Drempel om een leesbril aan te schaffen

Veel mensen vinden het lastig om een leesbril aan te schaffen. Een leesbril wordt helaas nog te vaak geassocieerd met oude(re) mensen. Het feit is echter dat bijna iedereen vanaf een jaar of veertig in meerdere of mindere mate met presbyopie te maken krijgt. Presbyopie gaat vaak samen met vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies. Als je hier lange tijd niets aan doet, gaat dit steeds meer energie kosten en frustratie geven. Bovendien ziet het steeds verder weghouden van een tekst voor je ogen er minder charmant uit dan het dragen van een trendy leesbril.

Presbyopie corrigeren

Als je nog geen bril hebt is de oplossing om presbyopie te corrigeren eenvoudig. Je hebt dan alleen een leesbril nodig met plusglazen. Je kunt daarbij kiezen uit standaard leesbrillen of voor een leesbril op maat. Die laatste is helemaal afgestemd op de sterkte voor jou ogen nodig is, en bovendien heb je de keuze uit een ruime collectie monturen.

Had je al een bril (of lenzen) voor veraf? Dan heb je verschillende mogelijkheden:

Multifocale brillenglazen

Je kunt allereerst kiezen voor een multifocale bril in plaats van een bril met enkelvoudige correctie. Multifocale glazen zijn zo geslepen dat je door het bovenste gedeelte van het glas in de verte scherp te zien en met het onderste gedeelte goed kunt lezen.

Leesbril

Als je lenzen draagt om veraf goed te kunnen zien, dan kun je een aparte leesbril voor dichtbij kopen. Deze kun je tijdens het dragen van je lenzen gebruiken als je iets dichtbij gaat lezen. De lenzen blijven gewoon zitten en de leesbril zorgt dat je dichtbij scherp ziet.

Denk er wel aan dat de sterkte die je nodig hebt voor je leesbril anders is dan wanneer je geen lenzen draagt.

Bril voor veraf en een leesbril

Tenslotte kun je kiezen voor een leesbril naast je bril voor veraf. Als je iets gaat lezen wissel je van bril. Het nadeel is dat je beide brillen altijd mee moet nemen. Veel mensen raken door het constante wisselen vaak hun leesbril kwijt. Daarom schakelen mensen met presbyopie die beginnen met deze mogelijkheid na een tijdje vaak over op een multifocale bril.

Wat is Myopie?

Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, is een afwijking van het oog waarbij een min bril nodig is om scherp te zien. Dit komt doordat de oogbol te lang is. Hierdoor valt het brandpunt van de lichtstralen die het oog in schijnen vóór het netvlies in plaats van erop en dit zorgt voor een onscherp beeld.

Door een bril, contactlenzen en door een implantlens of een laser correctie aan het hoornvlies is het mogelijk om het brandpunt van de lichtstralen weer op het netvlies te plaatsen. Daardoor wordt het beeld weer scherp.

Wat is Ametropie?

Ametropie of refractiefout is een afwijking van het oog waarbij de sterkte van het brekend stelsel en de ooglengte niet in de juiste verhouding staan bij een ontspannen accommodatie. De twee voornaamste ametropieën zijn myopie (bijziendheid) en hypermetropie (verziendheid).

Bij een ametropie zal de persoon, afhankelijk van het type ametropie, voorwerpen niet scherp kunnen waarnemen. Een ametropie is meestal te corrigeren met behulp van een bril of contactlenzen.

Wat is Nachtblindheid?

Nachtblindheid is slecht of niet zien bij weinig licht. Dit kan bij schemerduister of ’s nachts maar ook overdag bij weinig verlichting. Nachtblindheid is zeer vervelend omdat men tot een uur kan nodig hebben om bij de overgang van licht naar donker optimaal te kunnen zien.

Nachtblindheid gaat soms gepaard met nachtmyopie of nachtbijziendheid. Dit kan verholpen worden door de nachtzichtbril ietsje sterker te maken dan de bril voor overdag. Wie nachtblind is zal in het donker de zijkanten van de weg niet zien en is een gevaar op de weg.

Nachtzichtglazen zijn glazen met een gele kleur en enkel geschikt voor autorijden ’s nachts of bij schemer. Je kan de bril ook dragen bij mistig, regenachtig en bewolkt weer.

Leesbril.nl levert een ruim assortiment nachtzichtbrillen

Wat betekent PD?

De pupilafstand is de afstand van het midden van je rechterpupil tot het midden van je linkerpupil. Onze leesbrillen hebben allemaal een standaard PD maat en deze is over het algemeen 62 +/- 1 mm. Heb je een afwijkende Pupilafstand? Het is raadzaam om bij een opticien op maat gemaakte brillenlenzen te laten slijpen nadat je je PD hebt laten meten.

PD ZELF METEN

Je kunt je PD ook zelf eenvoudig meten, dit doe je door de afstand tussen het midden van je rechter pupil, en het midden van je linker pupil te meten. Vraag iemand in je omgeving om even met een meetlatje deze afstand te meten. Het is belangrijk dat je recht naar voren kijkt en niet naar de persoon die meet. Je kijkt dus als het ware recht door de persoon heen. Wanneer je deze afstand meet zal deze tussen de 50 mm en 75 mm zijn.

pd

Wat zijn TAC lenzen?

TAC [ cellulosetriacetaat ] zijn glazen die gebruikt worden bij zonnebrillen en zonneleesbrillen.

TAC is een van de meest transparante polymeermaterialen. Het heeft uitstekende optische eigenschappen, oppervlaktehardheid, absorptiedichtheid, polariserend en krasbestendigheid.

De kwaliteit van TAC glazen is hoger dan glazen van polycarbonaat.

Wat is Blue Light? Wat doen Blue Light brillen?

Door het blokkeren van voornamelijk blauw licht in de avonduren van zenders zoals televisie, laptops, tablets en telefoons wordt het melatonine product (het nummer één slaap hormoon) in de pijnappelklier gestimuleerd. Hierdoor val je sneller in slaap, slaap je kwalitatief beter en effectief langer.

De makkelijkste en meest effectieve manier om blauw licht te vermijden in de avond is het gebruik van amber of geel gekleurde brillen. Dit soort brillen blokkeren effectief een groot deel van het blauw licht dat de ogen kan bereiken. Hierdoor ontvangen de hersenen minder signalen om wakker te blijven.

Onderzoek laat zien dat mensen die blauw licht blokkerende brillen gebruiken in een verlichte kamer of tijdens het gebruik van elektronische apparaten bijna net zoveel melatonine produceren als in het donker!

Leesbril.nl levert een ruim assortiment Blue Light leesbrillen vanaf neutraal 0 leesbrilsterkte aan consumenten en aan een grote groep zakelijke gebruikers.

Wat is het verschil tussen een multifocale en een bifocale bril?

Multifocale brillen zijn brillen waarmee u zowel dichtbij als veraf kan zien, met een vloeiende overgang voor de tussenscherpte, vandaar ook wel eens progressief genoemd.
De overgangen zijn traploos en onzichtbaar. U kiest best voor een multifocale bril als u bijziend bent en ook een leesbril nodig heeft.

U kunt dan het best meteen voor een multifocale bril kiezen omdat de dioptrie dan nog laag is en je zo makkelijker kan wennen. Als u geen bril voor ver nodig hebt , is een multifocale bril ook een aanrader omdat u dan dadelijk de tussenafstand corrigeert (computer , keuken …) en u niet steeds boven uw leesbril moet kijken.

Met bifocale brillen ziet u scherp dichtbij en veraf maar niet op tussenscherpte.

Bekijk hier de collectie Multifocale leesbrillen
en hier de collectie Bifocale leesbrillen

Wat zijn progressieve leesbrillen of progressieve glazen?

De aanduiding progressieve leesbril of progressieve glazen betekent dat deze multifocaal zijn. Multifocale brillenglazen zorgen ervoor dat u op iedere afstand goed kunt zien, zonder dat u van bril hoeft te wisselen. Ze zijn een alternatief voor bifocale of trifocal glazen en corrigeren refractie-afwijkingen zoals presbyopie, een veelvoorkomend kijkprobleem voor mensen boven de 40 jaar.

Hoe werkt een multifocaal glas?

Een kijkgebied met verschillende sterktes loopt naar beneden over de voorkant van een multifocaal glas. Door dit kijkgebied kan de drager omhoog kijken om objecten van veraf te zien, recht vooruit kijken om objecten op tussenafstand te zien en omlaag kijken om te lezen. Voor deze verschillende activiteiten heeft de drager dus niet langer verschillende brillen (met plus- en minsterktes) nodig.

Wat zijn de voordelen?

Multifocale brillenglazen hebben een esthetische voorkeur omdat ze geen zichtbare lijn hebben die de verschillende kijkgebieden van een bifocaal of trifocaal glas markeren. In plaats daarvan gaan multifocale brillenglazen naadloos over van de ene sterkte in de andere.

Dit zorgt ervoor dat het zicht niet verspringt zoals bij bifocale en trifocale brillenglazen. Het oog wordt zelfs getraind om het zicht te verbeteren.

Bekijk hier de collectie Multifocale leesbrillen
en hier de collectie Bifocale leesbrillen

Welke leesbrilsterkten [ Dioptrie ] verkopen jullie?

We verkopen leesbrilsterkten die standaard zijn bij voorgefabriceerde leesbrillen. De reguliere sterkten die we aanbieden zijn;

+0.5
+0.75
+1
+1.25
+1.5
+1.75
+2
++2.25
+2.5
+2.75
+3
+3.25
+3.5
+4
+4.5
+5
+6

 

Sommige brilmodellen en met name Computer Leesbrillen ofwel ook Blue Light [ UV ] Brillen worden ook met neutrale “0” sterkte aangeboden. Leesbril.nl heeft ook 0  of neutraal sterkte [ clear lens ] leesbrillen in het assortiment als fashion product.

Wat is Amblyopie?

Men spreekt van een ‘lui oog’ als de gezichtsscherpte van dat oog zonder aantoonbare pathologische afwijkingen en met de juiste brilsterkte niet goed is. De medische benaming voor een ‘lui oog’ is: amblyopie.

Een ‘lui oog’ (amblyopie) kan alleen ontstaan in de periode dat het scherp zien nog in ontwikkeling is. Dit is ook de enige periode waarin een ‘lui oog’ nog te behandelen is.
Hoe eerder een ‘lui oog’ ontdekt wordt, hoe eerder het behandeld kan worden, hoe groter de kans dat een maximale gezichtsscherpte behaald wordt.

Onderzoek van de ogen vindt vaak voor het eerst plaats op het consultatiebureau als onderdeel van het PGO (periodiek geneeskundig onderzoek). Bij afwijkende bevindingen wordt het onderzoek herhaald en in twijfelgevallen of bij afwijkingen wordt het kind doorverwezen naar de orthoptist of oogarts.

‘Een vroegtijdig gestarte behandeling, die trouw wordt uitgevoerd leidt tot de beste resultaten’

Van welke materialen worden jullie leesbrillen gefabriceerd?

Leesbril.nl verkoopt leesbrillen van diverse materialen. Om te verduidelijken wat de verschillende materialen zijn volgt hieronder een index.

 

Polycarbonate Plastic

Polycarbonaat is een stevig, hard en helder transparant materiaal dat in tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen hoge temperaturen aankan. Het is makkelijk in gebruik en wordt daarom veel gebruikt voor een groot gebied aan toepassingen. Polycarbonaat wordt bijvoorbeeld gebruikt in cd’s en dvd’s, maar ook veiligheidsbrillen, helmen, helmvizieren, politieschilden, verschillende mobiele telefoons, drinkflessen en verpakking van voedingsmiddelen zijn vaak van polycarbonaat. Rubber Touch Polycarbonate is polycarbonate met een zachte rubber coating.

 

Polyamide

Polyamide is een synthetische kunststof.

 

Actetate

Acetate is een soort plastic opgebouwd uit verschillende lagen waardoor het uiteindelijk een massief stuk Acetate wordt. Over het algemeen worden brillen gemaakt van acetate als kwalitatief “betere” en een wat hogere prijsklasse verkocht.

 

TR90 Thermoplastic Polyamide

Ultra flexibel
TR90 is ongelofelijk flexibel. Dit is één van de redenen dat de TR90 brillen zo comfortabel zijn.

Ultra duurzaam
Een zeer flexibele bril zal minder snel breken als er spanning op staat of bij een harde klap.

Ultra lichtgewicht
Omdat TR90 zo licht is, zijn brillen van dit materiaal heel comfortabel en zou je vergeten dat je ze draagt.

Wat zijn enkelvoudige glazen?

Enkelvoudige glazen zijn brilglazen die over het gehele glas dezelfde sterkte hebben.

Enkelvoudige glazen worden bijvoorbeeld gebruikt als je alleen een bril nodig hebt om te lezen of auto te rijden.

In bepaalde gevallen kan het zijn dat iemand glazen nodig heeft waarmee hij zowel ver en dichtbij kan zien. In dit geval kunnen ze dezelfde enkelvoudige glazen gebruiken voor alle activiteiten.

Sferisch geslepen glazen

Sferisch geslepen glazen zijn bolvormig geslepen. Dit is de klassieke vorm van een lens

Asferisch geslepen glazen

Bij brillenglazen wordt tegenwoordig vaak asferisch geslepen. Hiermee is het mogelijk om cylinderafwijkingen te corrigeren en om multifocale lenzen te maken. Ook worden gewone unifocale glazen wel asferisch gelepen. Soms kan dit een betere optische kwaliteit geven, maar dat is niet altijd de reden om het te doen.

Door asferisch slijpen kunnen plattere glazen gemaakt worden, wat de meeste mensen mooier vinden in een brilmontuur. Je krijgt dan minder het “jampotjes” effect. Vaak is de optische kwaliteit hiervan wel iets minder dan van een sferisch geslepen brillenglas.

Wat zijn fotochromatische glazen

Fotochromatische brillenglazen zijn brillenglazen die automatisch van kleur veranderen (meekleuren) als de omgevingskleur veranderd en worden ook wel meekleurende glazen genoemd. Omdat de kleuraanpassing geleidelijk verloopt wordt het nauwelijks opgemerkt.

Op leesbril.nl hebben wij diverse fotochromatische leesbrillen in het assortiment, met verschillende eigenschappen en in verschillende prijsklassen. Hou in gedachten dat de meeste fotochromatische glazen niet goed werken tijdens het autorijden, aangezien ze door UV stralen worden geactiveerd en de autoruit de meeste UV stralen blokkeert. Ook worden fotochromatische glazen niet niet zo donker als gewone zonnebrillen. Dit zijn echter kleine ongemakken vergeleken met de fijne eigenschappen.

PU Leer [ Brillenkokers / Leesbril Etui's ]

PU-leder. Omschreven bij brillenkokers, leesbril etui’s en overige leesbril accessoires.

Leesbril.nl levert zowel leesbrilaccessoires van echt leer en van PU leer. PU leer lijkt heel erg veel op leer, maar is imitatieleer.

PU is een afkorting van PolyUrethaan. Het is imitatieleer dat bijna niet van echt te onderscheiden is. Het is daarom niet raar dat het verwarrend is om te bepalen of leesbrilaccessoires gemaakt zijn van echt leer. Een accessoire zoals een brillenkoker gemaakt van PU-leder komt veel voor. In dit materiaal is een leernerf verwerkt. Het is bijna niet van echt te onderscheiden. PU-leder is een synthetische samenstelling en dit materiaal bevat 100% geen dierlijke stoffen.

Waarom PU-Leder?

  • PU-leder is sterk
  • PU-leder kan in sommige gevallen mooier zijn dan 100% rundleder soorten in de minder kwalitatieve categorie. .
  • PU-leder is kleurvast, heeft geen littekens of brandmerktekens. Alle tassen gemaakt van dit materiaal zijn qua uiterlijk gelijk.
  • PU-leder is eenvoudig te onderhouden en daardoor ook makkelijk schoon te maken. Je hoeft niet bang te zijn voor kringen na bijvoorbeeld een flinke regenbui.
  • PU-leder is betaalbaar materiaal, waardoor de prijs van een tas in een aantrekkelijke segment gecategoriseerd kan worden.

Onderhoud

Leesbrilaccessoires die gemaakt zijn van PU-leder zijn vrij eenvoudig te onderhouden. Het is raadzaam om je deze te reinigen met een vochtige (microvezel)doek. Hardnekkige vlekken kan je verwijderen met een vochtige doek samen met groene zeep. Denk er wel om dat je het goed naspoelt met lauw water.