Veelgestelde Vragen Leesbril.nl.

Veelgestelde vragen over verzendkosten en levertijden.

Wat zijn de verzendkosten?

Leesbril.nl rekent €4,95 verzendkosten binnen Nederland en €9,95 voor België. Verzending is gratis bij bestellingen vanaf €35 NL en €50 België.

Wat is de levertijd?

Levertijden.

  • Mits op voorraad binnen 1-2 werkdagen in huis.
  • Levertijd leesbrillen op maat, 7-14 werkdagen. 

Een dag voordat je bestelling bij je wordt bezorgd krijg je van ons een email met een trackingcode de bezorgdienst met de status van de verwachte levertijd.

Klik hier voor vragen over de status van je bestelling.

Veelgestelde vragen over betaalmethoden en garantie.

Welke betaalmethoden accepteert Leesbril.nl?

U kunt bij Leesbril.nl via iDeal online afrekenen. iDeal ondersteunt alle bekende banken. Leesbril.nl levert ook aan België.

Hoeveel garantie krijg ik?

Alle producten hebben een garantie op materiaal- en productiefouten van 12 maanden, tenzij anders vermeld.

Als een product materiaal- en/of productiefouten heeft kunt u het product retourneren.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Klik hier als u andere vragen heeft

Veelgestelde vragen over retouren

Retouren. Een leesbril of leesbril accessoire retour sturen.

Mocht een artikel niet aan uw verwachting voldoen, dan kan deze volgens de wet “verkoop op afstand” binnen 30 dagen na ontvangst geretourneerd worden.

Als u een leesbril of accessoire wilt retourneren kunt u dit doen via onze retourenportal. >  https://goparcel.nl/return/company/1e00fc8f-1524-401a-971e-a936656dbda4

De kosten voor het verzenden van producten zijn voor uw rekening. Leesbril.nl accepteert geen zendingen onder rembours.

Zodra wij de door u teruggezonden bestelling in originele staat, zoals wij deze hebben geleverd, hebben ontvangen, zullen wij uw betaling binnen 14 dagen terugstorten op uw bankrekening.

Leesbril.nl is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van artikelen tijdens retourzending.

Wettelijke bepalingen retourneren van producten.

U heeft het recht uw bestelling tot 30 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 30 dagen om uw product retour te sturen.

U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 5,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via onze helpdesk.

Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Leesbril.nl is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van artikelen tijdens retourzending.

Veelgestelde vragen over terugbetaling en klachten.

Wanneer storten jullie het aankoopbedrag terug?

Leesbril.nl stort binnen 14 dagen het aankoopbedrag terug.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

ADRES

Leesbril.nl
Ferdinand Bolstraat 78-2
1072 LM Amsterdam
Helpdesk

KVK EN BANKGEGEVENS

KvK: 68741650
BTW: NL147990865B02
Bank: BUNQ
IBAN: NL46 BUNQ 2291 0407 82
BIC: BUNQNL2A

NEEM CONTACT MET ONS OP

Klantenservice

Wat te doen bij klachten?

We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door een support ticket te sturen. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr

Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Veelgestelde vragen over onze locatie.

Repareren jullie ook brillen?

Leesbril.nl is een online winkel en werkt zonder gekwalificeerd personeel of technici. Wij kunnen hierdoor geen brillen repareren.

Kan ik bij jullie afhalen?

Leesbril.nl is volledig gericht op online verkopen en heeft geen mogelijkheden om af te halen.

Hebben jullie ook een winkel?

Leesbril.nl richt zich volledig online met haar webshop. Er is geen fysieke winkel. Leesbril werkt met een team van 9 mensen op diverse locaties in Nederland en België.

Leesbril.nl heeft een kantoor waar een aantal dagen per week mensen aanwezig zijn en een ander adres waar retouren naartoe gestuurd kunnen worden.

ADRES

Leesbril.nl
Ferdinand Bolstraat 78-2
1072 LM Amsterdam

Overige veelgestelde vragen

Wat betekent dioptrie?

De dioptrie is een meeteenheid om de sterkte van de glazen aan te geven waarmee het convergentiepunt van het beeld op het netvlies wordt teruggebracht. De dioptrie is gelijk aan de brandpuntsafstand gemeten in meter. De brandpuntsafstand is de afstand die nodig is om een voorwerp scherp te zien.

Zo zal bijvoorbeeld iemand die bijziend is met een dioptrie -1 zonder bril voorwerpen die zich binnen een afstand van 1 meter bevinden scherp kunnen zien. Voorwerpen die verder verwijderd zijn, zijn onscherp. Hij heeft glazen nodig met een dioptrie -1 om scherp te zien. Iemand die bijziend is met een dioptrie van -2 kan voorwerpen scherp zien tot een afstand van 50 centimeter. Hij heeft glazen nodig met een dioptrie van -2 (brandpuntsafstand = 0,5 m. Dioptrie = omgekeerde van de brandpuntsafstand = 1 gedeeld door 0,5 m = 2).

Omgekeerd zal iemand die verziend is en glazen nodig heeft met een dioptrie van +1 voorwerpen die verder verwijderd zijn dan een afstand van 1 meter scherp kunnen zien, maar zijn voorwerpen die zich dichterbij bevinden onscherp. Iemand die verziend is met een dioptrie van +2 kan voorwerpen die verder verwijderd zijn dan 50 centimeter scherp zien, maar voorwerpen dichterbij niet.

Leesbril.nl verkoopt leesbrilsterkten die standaard zijn bij voorgefabriceerde leesbrillen. De reguliere sterkten die we aanbieden zijn;

+1
+1.5
+2
+2.5
+3

Een groot gedeelte van onze collectie kunnen we aanbieden in leessterkte +0.25 t/m +10.

Wat is hypermetropie?

(hypermetropie, hypermetropia) of verziendheid  is een oogafwijking waarbij een persoon zonder accommodatie van het oog niet scherp kan zien.

Verziendheid wordt veroorzaakt door een te korte oogas of een te geringe sterkte van het brekend stelsel van het oog (hoornvlies plus ooglens), waardoor het beeld van voorwerpen ‘achter het netvlies’ gevormd wordt. Om voorwerpen scherp op het netvlies te krijgen, zal de ooglens voortdurend moeten accommoderen, wat vermoeiend is en hoofdpijn kan geven alsmede branderige ogen en concentratieproblemen; met name in de avond. Dit heeft wel zijn grenzen, bij hoge positieve sterktes en voorbij de leeftijd van 40 jaar kan ook in de verte niet scherp gezien worden.

Bij het kijken naar voorwerpen die dichtbij zijn wordt het accommodatievermogen nog verder onder druk gezet. Naast de accommodatie om op de verte te corrigeren zal hier boven op nog meer geaccommodeerd moeten worden om het nabij voorwerp scherp te zien. Vooral bij mensen met hoge positieve sterktes en/of die de leeftijd van 40 jaar naderen zal het accommodatievermogen niet genoeg zijn om de volledige nabij accommodatie te halen. Hierdoor zullen voorwerpen dichtbij niet scherp worden waargenomen. De bril hier tegen is een bril om de accommodatie op de verte op te heffen (meer accommodatievermogen vrijmaken) en is dus geen leesbril ondanks dat ze dezelfde functie lijken te vervullen.

Een bril met positieve (convexe) lenzen kan verziendheid compenseren.

Verziendheid wordt tijdens routine-onderzoek van het zicht (bijvoorbeeld op school) vaak niet ontdekt, aangezien daarbij meestal alleen het zicht op afstand onderzocht wordt.

Wat is presbyopie?

Bij presbyopie of ouderdomsverziendheid ga je dichtbij steeds slechter zien naarmate je iets ouder wordt.

Heb je steeds meer moeite met het lezen van de krant of een boek?
Hou je de tekst steeds verder van je ogen om de letters scherp te zien?
Ben je ouder dan veertig jaar?

Dan zou het kunnen dat je presbyopie hebt en een leesbril nodig hebt.

Presbyopie of ouderdomsverziendheid

Presbyopie is leeftijdsgebonden en komt vaker voor naarmate je ouder wordt. De spieren rondom de lens in je oog verouderen met je mee. Bij presbypie moet de ooglens zich meer inspannen om scherp te stellen en een boek, plattegrond, etiket of sms’je wordt steeds verder afgehouden om te kunnen lezen. Indien je alleen last hebt met kleine lettertjes is een leesbril niet echt nodig. Maar als een tekst met letters van normale grootte problemen veroorzaakt en je de pagina verder van je moet afhouden, dan is het verstandig een opticien te raadplegen.

Hoe ontstaat presbyopie?

Ogen kun je vergelijken met een zoomlens van een fototoestel. Het oog wordt boller om dichtbij te zien en platter om veraf scherp te stellen. Bij de geboorte is de ooglens zeer flexibel. Kinderen kunnen bijvoorbeeld tekst of beelden heel dichtbij het oog haarscherp zien. Echter, net als bij onze huid en spieren, vermindert de flexibiliteit in de loop der jaren. Hoe ouder we worden, hoe moeilijker het weefsel in de ogen zich kan aanpassen en meebewegen. Het wordt steeds moeilijker om het oog zo in te stellen dat voorwerpen van dichtbij scherp te zien zijn. Vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar kun je daarom moeite krijgen met lezen, vooral bij vermoeidheid.

Drempel om een leesbril aan te schaffen

Veel mensen vinden het lastig om een leesbril aan te schaffen. Een leesbril wordt helaas nog te vaak geassocieerd met oude(re) mensen. Het feit is echter dat bijna iedereen vanaf een jaar of veertig in meerdere of mindere mate met presbyopie te maken krijgt. Presbyopie gaat vaak samen met vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies. Als je hier lange tijd niets aan doet, gaat dit steeds meer energie kosten en frustratie geven. Bovendien ziet het steeds verder weghouden van een tekst voor je ogen er minder charmant uit dan het dragen van een trendy leesbril.

Presbyopie corrigeren

Als je nog geen bril hebt is de oplossing om presbyopie te corrigeren eenvoudig. Je hebt dan alleen een leesbril nodig met plusglazen. Je kunt daarbij kiezen uit standaard leesbrillen of voor een leesbril op maat. Die laatste is helemaal afgestemd op de sterkte voor jou ogen nodig is, en bovendien heb je de keuze uit een ruime collectie monturen.

Had je al een bril (of lenzen) voor veraf? Dan heb je verschillende mogelijkheden:

Multifocale brillenglazen

Je kunt allereerst kiezen voor een multifocale bril in plaats van een bril met enkelvoudige correctie. Multifocale glazen zijn zo geslepen dat je door het bovenste gedeelte van het glas in de verte scherp te zien en met het onderste gedeelte goed kunt lezen.

Leesbril

Als je lenzen draagt om veraf goed te kunnen zien, dan kun je een aparte leesbril voor dichtbij kopen. Deze kun je tijdens het dragen van je lenzen gebruiken als je iets dichtbij gaat lezen. De lenzen blijven gewoon zitten en de leesbril zorgt dat je dichtbij scherp ziet.

Denk er wel aan dat de sterkte die je nodig hebt voor je leesbril anders is dan wanneer je geen lenzen draagt.

Bril voor veraf en een leesbril

Tenslotte kun je kiezen voor een leesbril naast je bril voor veraf. Als je iets gaat lezen wissel je van bril. Het nadeel is dat je beide brillen altijd mee moet nemen. Veel mensen raken door het constante wisselen vaak hun leesbril kwijt. Daarom schakelen mensen met presbyopie die beginnen met deze mogelijkheid na een tijdje vaak over op een multifocale bril.

Wat is myopie?

Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, is een afwijking van het oog waarbij een min bril nodig is om scherp te zien. Dit komt doordat de oogbol te lang is. Hierdoor valt het brandpunt van de lichtstralen die het oog in schijnen vóór het netvlies in plaats van erop en dit zorgt voor een onscherp beeld.

Door een bril, contactlenzen en door een implantlens of een laser correctie aan het hoornvlies is het mogelijk om het brandpunt van de lichtstralen weer op het netvlies te plaatsen. Daardoor wordt het beeld weer scherp.

Wat is ametropie?

Ametropie of refractiefout is een afwijking van het oog waarbij de sterkte van het brekend stelsel en de ooglengte niet in de juiste verhouding staan bij een ontspannen accommodatie. De twee voornaamste ametropieën zijn myopie (bijziendheid) en hypermetropie (verziendheid).

Bij een ametropie zal de persoon, afhankelijk van het type ametropie, voorwerpen niet scherp kunnen waarnemen. Een ametropie is meestal te corrigeren met behulp van een bril of contactlenzen.

Wat zijn TAC lenzen?

TAC [ cellulosetriacetaat ] zijn glazen die gebruikt worden bij zonnebrillen en zonneleesbrillen.

TAC is een van de meest transparante polymeermaterialen. Het heeft uitstekende optische eigenschappen, oppervlaktehardheid, absorptiedichtheid, polariserend en krasbestendigheid.

De kwaliteit van TAC glazen is hoger dan glazen van polycarbonaat.

Wat is blauw licht en wat zijn anti blauw licht brillen?

Door het blokkeren van voornamelijk blauw licht in de avonduren van zenders zoals televisie, laptops, tablets en telefoons wordt het melatonine product (het nummer één slaap hormoon) in de pijnappelklier gestimuleerd. Hierdoor val je sneller in slaap, slaap je kwalitatief beter en effectief langer.

De makkelijkste en meest effectieve manier om blauw licht te vermijden in de avond is het gebruik van amber of geel gekleurde brillen. Dit soort brillen blokkeren effectief een groot deel van het blauw licht dat de ogen kan bereiken. Hierdoor ontvangen de hersenen minder signalen om wakker te blijven.

Onderzoek laat zien dat mensen die blauw licht blokkerende brillen gebruiken in een verlichte kamer of tijdens het gebruik van elektronische apparaten bijna net zoveel melatonine produceren als in het donker!

Wat is het verschil tussen een bifocale en multifocale bril?

Multifocale brillen zijn brillen waarmee u zowel dichtbij als veraf kan zien, met een vloeiende overgang voor de tussenscherpte, vandaar ook wel eens progressief genoemd.
De overgangen zijn traploos en onzichtbaar. U kiest best voor een multifocale bril als u bijziend bent en ook een leesbril nodig heeft.

U kunt dan het best meteen voor een multifocale bril kiezen omdat de dioptrie dan nog laag is en je zo makkelijker kan wennen. Als u geen bril voor ver nodig hebt , is een multifocale bril ook een aanrader omdat u dan dadelijk de tussenafstand corrigeert (computer , keuken …) en u niet steeds boven uw leesbril moet kijken.

Met bifocale brillen ziet u scherp dichtbij en veraf maar niet op tussenscherpte.

Wat zijn progressieve glazen?

De aanduiding progressieve leesbril of progressieve glazen betekent dat deze multifocaal zijn. Multifocale brillenglazen zorgen ervoor dat u op iedere afstand goed kunt zien, zonder dat u van bril hoeft te wisselen. Ze zijn een alternatief voor bifocale of trifocal glazen en corrigeren refractie-afwijkingen zoals presbyopie, een veelvoorkomend kijkprobleem voor mensen boven de 40 jaar.

Hoe werkt een multifocaal glas?

Een kijkgebied met verschillende sterktes loopt naar beneden over de voorkant van een multifocaal glas. Door dit kijkgebied kan de drager omhoog kijken om objecten van veraf te zien, recht vooruit kijken om objecten op tussenafstand te zien en omlaag kijken om te lezen. Voor deze verschillende activiteiten heeft de drager dus niet langer verschillende brillen (met plus- en minsterktes) nodig.

Wat zijn de voordelen?

Multifocale brillenglazen hebben een esthetische voorkeur omdat ze geen zichtbare lijn hebben die de verschillende kijkgebieden van een bifocaal of trifocaal glas markeren. In plaats daarvan gaan multifocale brillenglazen naadloos over van de ene sterkte in de andere.

Dit zorgt ervoor dat het zicht niet verspringt zoals bij bifocale en trifocale brillenglazen. Het oog wordt zelfs getraind om het zicht te verbeteren.

Veelgestelde vragen over leesbrilmaterialen.

Van welke materialen worden jullie leesbrillen gefabriceerd?

Leesbril.nl verkoopt leesbrillen van diverse materialen. Om te verduidelijken wat de verschillende materialen zijn volgt hieronder een index.

Polycarbonate Plastic

Polycarbonaat is een stevig, hard en helder transparant materiaal dat in tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen hoge temperaturen aankan. Het is makkelijk in gebruik en wordt daarom veel gebruikt voor een groot gebied aan toepassingen. Polycarbonaat wordt bijvoorbeeld gebruikt in cd’s en dvd’s, maar ook veiligheidsbrillen, helmen, helmvizieren, politieschilden, verschillende mobiele telefoons, drinkflessen en verpakking van voedingsmiddelen zijn vaak van polycarbonaat. Rubber Touch Polycarbonate is polycarbonate met een zachte rubber coating.

Polyamide

Polyamide is een synthetische kunststof.

Actetate / Acetaat

Acetate is een soort plastic opgebouwd uit verschillende lagen waardoor het uiteindelijk een massief stuk Acetate wordt. Over het algemeen worden brillen gemaakt van acetate als kwalitatief “betere” en een wat hogere prijsklasse verkocht.

TR90 Thermoplastic Polyamide

Ultra flexibel
TR90 is ongelofelijk flexibel. Dit is één van de redenen dat de TR90 brillen zo comfortabel zijn.

Ultra duurzaam
Een zeer flexibele bril zal minder snel breken als er spanning op staat of bij een harde klap.

Ultra lichtgewicht
Omdat TR90 zo licht is, zijn brillen van dit materiaal heel comfortabel en zou je vergeten dat je ze draagt.

Wat zijn enkelvoudige glazen?

Enkelvoudige glazen zijn brilglazen die over het gehele glas dezelfde sterkte hebben.

Enkelvoudige glazen worden bijvoorbeeld gebruikt als je alleen een bril nodig hebt om te lezen of auto te rijden.

In bepaalde gevallen kan het zijn dat iemand glazen nodig heeft waarmee hij zowel ver en dichtbij kan zien. In dit geval kunnen ze dezelfde enkelvoudige glazen gebruiken voor alle activiteiten.

Wat zijn sferisch geslepen glazen?

Sferisch geslepen glazen zijn bolvormig geslepen. Dit is de klassieke vorm van een lens.

Wat zijn asferisch geslepen glazen?

Bij brillenglazen wordt tegenwoordig vaak asferisch geslepen. Hiermee is het mogelijk om cylinderafwijkingen te corrigeren en om multifocale lenzen te maken. Ook worden gewone unifocale glazen wel asferisch gelepen. Soms kan dit een betere optische kwaliteit geven, maar dat is niet altijd de reden om het te doen.

Door asferisch slijpen kunnen plattere glazen gemaakt worden, wat de meeste mensen mooier vinden in een brilmontuur. Je krijgt dan minder het “jampotjes” effect. Vaak is de optische kwaliteit hiervan wel iets minder dan van een sferisch geslepen brillenglas.