Pupilafstand Meten Leesbril.

Pupilafstand meten.

De pupilafstand is de afstand van het midden van je rechterpupil tot het midden van je linkerpupil.

Onze leesbrillen hebben allemaal een standaard PD maat en deze is over het algemeen pd62+/-1mm of pd62+/-2mm. 62 +/- 1 mm voor vrouwen en 63 +/- 1 mm voor mannen.

Als je een afwijkende Pupilafstand hebt is het raadzaam om bij een opticien op maat gemaakte brillenlenzen te laten slijpen nadat je je PD hebt laten meten. De leesbrillen van leesbril.nl hebben allen een standaard pupilafstand van 62mm.

[PD] Pupilafstand meten.

Zelf je pupilafstand meten. Dit doe je door de afstand tussen het midden van je rechter pupil, en het midden van je linker pupil te meten.

Vraag iemand in je omgeving om met een liniaal deze afstand te meten. Het is belangrijk dat je recht naar voren kijkt en niet naar de persoon die meet.

Je kijkt dus als het ware recht door de persoon heen. Wanneer je deze afstand meet zal deze tussen de 50 mm en 75 mm zijn.

Pupilafstand meten

Pupilafstand meten

Pupilafstand meten met een App

Er zijn heel veel apps voor iphone en android smartphones op de markt verkrijgbaar. Wij hebben diverse apps getest en zijn tot de conclusie gekomen dat de waarden van de meeste pupilafstand meet apps sterk afwijken. Vooralsnog geeft de “analoge” wijze met een liniaal de meest betrouwbare resultaten.

Deze App voor iphone om je pupilafstand te meten is een aanrader.

Deze app voor Android om je pupilafstand te meten is een aanrader.

Leesbril.nl Webshop

WELKE LEESBRIL STERKTE HEB IK?

Het is belangrijk dat je de juiste leesbril sterkte voor je leesbril kiest en daarom adviseren wij om een leestest uit te voeren om zo een indicatie te krijgen welke leesbril sterkte je nodig hebt.

Download hier de test

Print de test uit op ware grootte (100%).

Hou de test ongeveer 35 centimeter van je af en bekijk dan welke regels je nog gemakkelijk zonder bril kunt lezen.

Kijk nu in de kolom naast de regel om te zien welke sterkte je
nodig hebt voor je leesbril.

Deze leestest is slechts een indicatie. Voor een exacte meting adviseren wij je naar een gediplomeerd opticien te gaan of
de online oogmeting van Easee te doen.

Je kunt na de resultaten van de oogmeting altijd besluiten via de opticien een leesbril aan te schaffen of online een leesbril te kopen.