PUPILAFSTAND METEN

De pupilafstand is de afstand van het midden van je rechterpupil tot het midden van je linkerpupil. Onze leesbrillen hebben allemaal een standaard PD maat en deze is over het algemeen 62 +/- 1 mm voor vrouwen en 63 +/- 1 mm voor mannen. Als je een afwijkende Pupilafstand hebt is het raadzaam om bij een opticien op maat gemaakte brillenlenzen te laten slijpen nadat je je PD hebt laten meten.

PD ZELF METEN

Je kunt je PD ook zelf eenvoudig meten, dit doe je door de afstand tussen het midden van je rechter pupil, en het midden van je linker pupil te meten. Vraag iemand in je omgeving om met een liniaal deze afstand te meten. Het is belangrijk dat je recht naar voren kijkt en niet naar de persoon die meet. Je kijkt dus als het ware recht door de persoon heen. Wanneer je deze afstand meet zal deze tussen de 50 mm en 75 mm zijn.

Pupilafstand Meten. De pupilafstand [PD] is de afstand van het midden van je rechterpupil tot het midden van je linkerpupil. Doe de test op leesbril.nl

Leestest en Online Oogmeting

WELKE LEESBRIL STERKTE HEB IK?

Het is belangrijk dat je de juiste leesbril sterkte voor je leesbril kiest en daarom adviseren wij om een leestest uit te voeren om zo een indicatie te krijgen welke leesbril sterkte je nodig hebt.

Print de test uit op ware grootte (100%).

Hou de test ongeveer 35 centimeter van je af en bekijk dan welke regels je nog gemakkelijk zonder bril kunt lezen.

Kijk nu in de kolom naast de regel om te zien welke sterkte je
nodig hebt voor je leesbril.

Deze leestest is slechts een indicatie. Voor een exacte meting adviseren wij je naar een gediplomeerd opticien te gaan of
de online oogmeting van Easee te doen.

Je kunt na de resultaten van de oogmeting altijd besluiten via de opticien een leesbril aan te schaffen of online een leesbril te kopen.

TEST JE OGEN ONLINE.

Je bent op zoek naar de perfecte leesbril?

Doe de oogmeting voor bijziendheid. Het is belangrijk om te weten of je naast een correctie voor verziendheid ook een correctie voor bijziendheid kunt gebruiken. Indien je beide nodig hebt zou namelijk een varifocale of multifocale bril comfortabeler kunnen zijn.

De oogmeting voor bijziendheid doe je in 15 minuten met je computer, smartphone en 3 meter ruimte.

Easee is ’s Werelds eerste CE gecertificeerde klinisch bewezen online oogmeting.

Ruim een derde van de gebruikers van een bril of lenzen, draagt de verkeerde sterkte.

Het is de missie van Easee om helder zien voor iedereen toegankelijk te maken en dat begint bij weten hoe goed je ogen zijn.