Leesbril Keuzehulp. Welke Leesbril past bij mij?

Met onze leesbril keuzehulp vind je in 6 stappen de leesbril die perfect bij je past.

Leesbril Keuzehulp

Welke leesbril past bij mij? Welke leesbril kopen? Welke sterkte leesbril heb ik nodig? Met meer dan 500 verschillende leesbril modellen en meer dan 100 montuurkleuren kunnen we ons voorstellen dat het moeilijk kan zijn om de leesbril te kiezen die perfect bij je past. Hoe leesbril kiezen? Met onze keuzehulp maken we het eenvoudig om de juiste leesbril te vinden. Volg de 6 stappen van onze leesbril keuzehulp en kies je leesbril.

Uitleg van de Leesbril Keuzehulp in 6 stappen.

STAP 1. De eerste stap van de leesbril keuzehulp. Kies het gewenste budget voor de leesbril die je wilt kopen.

Wij verkopen kant-en-klare leesbrillen van goedkope leesbrillen v.a. €9.95 tot ongeveer €50. De leesbril op maat leesbrillen zijn verkrijgbaar vanaf €129.95 maar hebben we uitgesloten van de keuzehulp omdat dit exclusieve leesbrillen die erg specifiek zijn in type montuur en sterkte.

De eerste stap van de leesbril keuzehulp wordt je gevraagd het budget die je voor je nieuwe leesbril wilt betalen te selecteren. Je kunt de keuze selectoren aan de linkerkant en de rechterkant met je muis op desktop pc of laptop zowel naar links als naar rechts bewegen om je budget keuze te maken. Als je de keuzehulp op je smartphone gebruikt kun je eenvoudig de selectieknoppen met je vinger van links naar rechts bewegen. Als je jouw budgetkeuze hebt gemaakt kun je op “volgende stap” klikken.

STAP 2. Maak een keus of je een leesbril dames of leesbril heren wilt.

Leesbril.nl heeft een ruime collectie dames leesbrillen en heren leesbrillen en unisex leesbrillen in meer dan 500 montuurdesigns en meer dan 100 montuurkleuren. In deze stap van de leesbril keuzehulp vragen we je om een keus te maken tussen een dames of heren leesbril door te klikken op het desgewenste type leesbril. Na je keuze moet je op volgende klikken om naar stap 3 te gaan. Als je je bedenkt kun je op vorige klikken om terug te gaan naar het “wil je een dames leesbril of heren leesbril?” keuzemenu.

STAP 3. Leesbril welke sterkte? Kies je gewenste leesbril sterkte.

Welke sterkte leesbril. Wij verkopen leesbrillen in lees sterkte +0.25 t/m +6 met tussenstappen van +0.25. Voor de leesbril keuzehulp hebben wij de meest gangbare leessterktes gebruikt. Maak een keus welke sterkte je wilt hebben voor je bril. Als je een keus gemaakt heb kun je op volgende klikken.

Als je een sterkte zoekt die niet in de keuzehulp staat kun je op de “ik heb hulp nodig” knop klikken en op de link klikken om alle leessterktes te bekijken. Je zult na het klikken op een nieuw venster van je webbrowser terecht komen. Je keuzehulp is nog niet gesloten. Je kunt naar wens verder gaan met de keuzehulp.

Heb je een leessterke gekozen maar wil je je keus wijzigen? Klik dan op vorige om een andere sterkte voor je leesbril te kiezen.

Twijfel over de juiste sterkte leesbril? Doe dan hier de leestest of laat bij een opticien je sterkte meten.

STAP 4. Kies de montuurkleur voor je nieuwe bril.

Met meer dan 100 verschillende montuurkleuren kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. In onze keuzehulp hebben wij de 6 meest populaire montuurkleuren gebruikt. Maak je keuze en klik op “volgende stap” om naar stap 5 te gaan. Wil je liever een andere montuurkleur? Klik dan op “vorige stap” en kies een andere kleur.

STAP 5. Kies de montuurvorm die je voorkeur heeft of het best bij je past.

Volgens algemene richtlijnen is aangegeven bij welk type gezicht een leesbril montuur het best past. Je kunt deze richtlijnen volgen of de leesbril vorm kiezen die je zelf het leukst vind.

De richtlijnen.

Rond montuur. Een rond montuur past goed bij mensen met hoekige strakke of ovale gezichtsvormen.
Rechthoekig montuur. Een rechthoekig montuur [ bijv wayfarer monturen ] past goed bij mensen met ronde gezichtsvormen.
Ovaal montuur. Een ovaal montuur past net als bij ronde monturen goed bij mensen met hoekige strakke of ovale gezichtsvormen.
Vierkant montuur. Een vierkant montuur past goed bij mensen met een hartvormige gezichtsvormen.
Cat-Eye of Vlinder montuur. Een cat eye of vlinder montuur past goed bij mensen met [drie]hoekige strakke gezichtsvormen.

Na het maken van je keuze kun je op “volgende stap” klikken om naar stap 6 te gaan. Wil je liever een andere montuurvorm? Klik dan op “vorige stap”.

STAP 6. De laatste stap van de leesbril keuzehulp.

In de laatste stap van de leesbril keuzehulp kies je het materiaal van het montuur. De meeste kant-en-klare leesbrillen zijn vervaardigt van polycarbonaat [ kunststof ] en afhankelijk van je budget zullen er materialen zijn zoals Titanium of Acetaat die geen resultaten tonen. Dit betekent dat voor het ingestelde budget geen monturen [ 0 resultaten ] beschikbaar zijn.

Je kunt indien je een duurder materiaal voor je leesbril wilt teruggaan naar de eerste stap om het budget aan te passen. Een hoger budget geeft meer resultaten voor materialen weer.

Als je het gewenste montuur materiaal hebt gekozen kun je op “laat de resultaten zien” knop klikken. Na een korte berekening zal de leesbril die perfect bij je past getoond worden. Eventueel laat de leesbril keuzehulp ook alternatieve leesbrillen zien.

Is de keuze van de keuzehulp precies wat je zocht? Klik dan op de leesbril om naar dit product en de specificaties te gaan.

Wil je toch liever een andere leesbril? Ga dan de stappen terug om opnieuw je keuze te maken.

Meer hulp nodig bij het kopen van je nieuwe leesbril?

Welke sterkte leesbril heb ik nodig?

Wij hebben een indicatieve leestest ontwikkeld om je te helpen de juiste lees sterkte te vinden die je nodig hebt bij het kopen van een leesbril. Je kunt hier de indicatieve leestest doen of je lees sterkte laten meten bij de opticien.

Hoe meet ik mijn pupilafstand?

Kant-en-klare leesbrillen hebben standaard een pd afstand van 62+/- 1mm of 62+/- 2mm. De pupilafstand is de afstand van het midden van je rechterpupil tot het midden van je linkerpupil. Je kunt hier je pupilafstand meten.

Welk montuur past bij mijn gezichtsvorm?

Voor het kiezen van het montuur dat het best bij je past zijn er richtlijnen die je kunnen helpen met het maken van je keuze. Wij hebben een keuzehulp die je helpt bij het kiezen van de leesbril die perfect bij je past.