Wat zijn Nachtzicht brillen?

Wat zijn Nachtzicht brillen?

Nachtzichtbrillen. Veilig rijden in het donker, bij mist en bij regenachtig weer. Veel automobilisten vinden rijden in het donker lastig. Je hoeft niet eens last te hebben van zogenaamde nachtblindheid om hinder te ervaren van het felle licht van koplampen van tegenliggers of geschitter van lichtreclames op een nat wegdek. Rijden in de schemer of tijdens de nacht wordt stukken veiliger met een nacht bril of nachtzicht bril.

Nachtbrillen zijn ook prettig tijdens hevige regenval, als het sneeuwt of bij mist. Door de gele glazen in de nachtbril worden vage contouren scherper. Daarnaast zien automobilisten in deze situatie strepen op de weg veel duidelijker wanneer ze nachtbrillen dragen. Een nachtzichtbril heeft gele glazen en die zorgen voor deze speciale werking.

Hoe werken nachtbrillen.

De gele glazen in de nachtbril op sterkte of zonder sterkte neutraliseren hinderlijke schitteringen waardoor het beeld voor jou als automobilist veel rustiger wordt. Daarnaast wordt het contrast groter, dit zorgt er vooral bij neerslag voor dat onduidelijke vormen zich scherper aftekenen dan zonder nachtbril.

Waarom heeft een nachtbril gele glazen.

Een nachtbril heeft anders dan een gewone leesbril gele brillenglazen. Zichtbaar licht bestaat uit verschillende kleuren die samen bepalen wat je ziet en in welke kleur. Met name fel blauw licht zorgt er in situaties waarin weinig ander zichtbaar licht aanwezig is voor vervelende schittering. De gele glazen van de nachtbril neutraliseren juist dit blauwe licht.

De voordelen van een nachtbril.

Het dragen van een nachtbril heeft verschillende voordelen:

  • Verblindende tegenliggers, flitsende lichtreclames en felle straatverlichting worden geneutraliseerd door de nachtbril.
  • De gele glazen zorgen voor een hoger contrast waardoor vage contouren duidelijker zichtbaar worden tijdens mist, sneeuwval of hevige regen.
  • Wegmarkeringen (strepen op de weg) zijn duidelijker zichtbaar met een nachtbril.

Bekijk hier de nachtzichtbrillen collectie op leesbril.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *