(6 klantbeoordelingen)

Blauw Licht Leesbril Lookofar LB-0198 BlueBlock

39.95

Leesbril sterkte
Kleur Montuur
Reset opties

Aanbevolen

SafeClean

SafeClean. Briletui en Brillendoekje in 1. Nooit meer zoeken naar je brillendoekje - Je glazen schoon in een handomdraai - Altijd je leesbril beschermd

Brillenkoord

 • Raak je bril niet meer kwijt
 • Hoge kwaliteit nylon
 • Kleur: Zwart...staat bij iedere leesbril

Elke dag maken we in meer of mindere mate gebruik van smartphones, tablets en computers. Hierbij worden we blootgesteld aan een overdaad van blauw licht dat de schermen uitstralen.

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat langer dan 2 uur per dag blootstelling aan blauw licht schadelijk kan zijn voor de ogen. Computerbrillen of blauw licht filter brillen zijn speciaal ontwikkeld om optimaal zicht te hebben bij beeldschermgebruik.

De Lookofar Blauw Licht Leesbril LB-0198 BlueBlock:

 • In leesbril sterkte +1 / +1.5 / +2 / +2.5 / +3 verkrijgbaar
 • Stijlvol rechthoekig montuur beschermt uw ogen tegen deze schadelijke effecten door de overdaad aan blauw licht te reduceren.
 • De asferische dun geslepen BlueBlock brillenglazen beschermen tegen blauw licht, werken contrastverhogend en verminderen lichtschitteringen.
 • De LB-0198 BlueBlock wordt geleverd in een luxe etui.
 

6 beoordelingen voor Blauw Licht Leesbril Lookofar LB-0198 BlueBlock

 1. Bastiaan Klooster (Klant van Leesbril.nl)

  Dit is mijn fijnste leesbril, na de ‘I Need You Tailor’. Ik heb deze s’avonds altijd op bij het werken. Voor klussen, en onderweg gebruik ik goedkopere leesbrilletjes omdat ik ze altijd kapot maak. De (goedkopere) I need you Tailol leesbril is net wat lichter maar deze blueblock lookofar voelt net kwalitatief nog beter, en vooral de glazen geven rust aan de ogen. Bij het even opkijken zie ik in de verte net rustiger en minder mistig als bij goedkopere leesbrillen van dezelfde sterkte. Het blauwe licht wordt merkbaar gefilterd. Het wit is wat geliger en minder schel.
  Oh ja, dit is ook de grootste leesbril die ik heb. Maar liefst 142mm breed. Vooral aan de onderkant van de glazen zijn ze breed. Moest ik heel even aan wennen qua vorm op mijn gezicht. Met een groot hoofd is dit een absolute aanrader!

  • Leesbril.nl

   Hartelijk dank voor je mooie review Bastiaan. Heel veel plezier met je leesbril!

 2. Theus (Klant van Leesbril.nl)

  Ten eerste is het een mooie leesbril. Goed gemaakt en van goede kwaliteit. Het blauw licht filter is meer een bonus. De effecten ervan zijn me nog niet duidelijk.

  Leesbril sterkte: +2.5, Kleur Montuur: Grijs x 1
 3. Koos H (Klant van Leesbril.nl)

  Blij met deze blauw filter bril. Filter werkt afdoende en schermt goed af tegen het felle licht.

  Leesbril sterkte: +1, Kleur Montuur: Rood x 1
Een beoordeling toevoegen

Productinformatie

Blauw Licht Leesbril Lookofar LB-0198 BlueBlock.

Elke dag maken we in meer of mindere mate gebruik van smartphones, tablets en computers. Hierbij worden we blootgesteld aan een overdaad van blauw licht dat de schermen uitstralen.

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat langer dan 2 uur per dag blootstelling aan blauw licht schadelijk kan zijn voor de ogen.

Wat is Digitale Oogvermoeidheid ?

Gemiddeld gebruikt 9 op de 10 mensen (88%) ruim 2 uur per dag een LCD scherm, waarbij zelfs 1 op de 10 driekwart van de (wakkere) tijd naar een scherm staart. Deze continue blootstelling aan technologie betekent een schok voor onze ogen, waarbij 65% klachten heeft van digitale oogvermoeidheid zoals droge, geïrriteerde ogen, wazig zicht, tranende ogen en zelfs hoofdpijn.

Digitale oogvermoeidheid is het fysieke ongemak dat ontstaat na langdurige blootstelling aan een digitaal scherm zoals Laptops, Tablets, Smartphones, Monitoren en E-readers. Het is niet ongebruikelijk dat na 2 uur scherm gebruik de symptomen al duidelijk merkbaar worden. Er zijn tegenwoordig hulpmiddelen die de ongemakken van digitale oogvermoeidheid verminderen.

Wat kan ik doen om Digitale oogvermoeidheid te voorkomen?

Net zoals mensen voor verschillende gelegenheden verschillende schoenen dragen, is er ook een behoefte om voor verschillende momenten verschillende brillen/lenzen te dragen.

De wereld is ongelooflijk snel veranderd in de laatste 10 jaar. Gedurende deze periode zijn we steeds meer gebruik gaan maken van schermen, zoals Ipads, Smartphones en PC/Laptop gebruik. Voor deze veranderde omstandigheden heeft de optische industrie blauw licht filter bril lenzen ontwikkeld die ogen beschermen tegen het schadelijke blauwe licht hiervan.

Computerbrillen zijn speciaal ontwikkeld om optimaal zicht te hebben bij beeldschermgebruik. Dergelijke brillen zijn zowel met als zonder prescriptie beschikbaar. Dergelijke brillen kunnen verschillende filters hebben, en materialen gebruiken die beter bij die betreffende situatie past.

Heeft u slaap problemen? Lost het op met een blauw licht filter bril

Met name door het nachtelijke gebruik van beeldschermen stelt u zichzelf extra bloot aan (blauw) licht.

Melatonine is een hormoon dat door de pijnappelklier in de hersenen wordt gemaakt. De afgifte komt ‘s avonds op gang. Onder invloed van licht wordt de melatonineafgifte weer minder. Men denkt dat melatonine iets met het bioritme van de mens heeft te maken. Door LCD scherm gebruik maakt het lichaam geen Melatonine aan en blijf je dus wakker. Dit verklaart inslaapproblemen van veel mensen na tablet/smartphone gebruik voor het slapen gaan.

Blauw Licht Leesbril Lookofar LB-0198 BlueBlock.

De Lookofar Blauw Licht Leesbril LB-0198 BlueBlock met een stijlvol rechthoekig montuur beschermt uw ogen tegen deze schadelijke effecten door de overdaad aan blauw licht te reduceren.

De asferische dun geslepen BlueBlock brillenglazen beschermen tegen blauw licht, werken contrastverhogend en verminderen lichtschitteringen.

De Lookofar Blauw Licht Leesbril LB-0198 BlueBlock wordt geleverd in een luxe etui.In leesbril sterkte  +1 / +1.5 / +2 / +2.5 / +3  verkrijgbaar.

Ofar is al 80 jaar een begrip in de optiekbranche en produceert het LookOfar eigen merk leesbrillen.

Door jarenlange ervaring in het volledige productieproces heeft Ofar de kennis in huis om kwalitatief hoogwaardige leesbrillen te produceren. De leesbrillen van LookOfar kenmerken zich dan ook door een uitstekende prijs  en zeer hoge kwaliteitsverhouding. Koopt u een leesbril van LookOfar, dan koopt u vertrouwd.

Leesbril.nl levert de meest populaire en best verkochte leesbrillen in het assortiment van het Nederlandse leesbrillen merk LookOfar.

Lookofar Blauw Licht Leesbril LB-0198 BlueBlock

Welke Lees sterkte heb ik nodig?

Leesbril kopen? Wij hebben een indicatieve leestest ontwikkeld om je te helpen de juiste lees sterkte te vinden die je nodig hebt bij het kopen van een leesbril.
Je kunt hier de indicatieve leestest doen of je lees sterkte laten meten bij de opticien.

Hoe meet ik mijn pupilafstand?

Leesbril online bestellen? Kant-en-klare leesbrillen hebben standaard een pd afstand van 62+/- 1mm of 62+/- 2mm. De pupilafstand is de afstand van het midden van je rechterpupil tot het midden van je linkerpupil.
Je kunt hier je pupilafstand meten.

Welk montuur past bij mijn gezichtsvorm?

Leesbril vorm gezicht? Voor het kiezen van het montuur dat het best bij je past zijn er richtlijnen die je kunnen helpen met het maken van je keuze.
Wij hebben een keuzehulp ontwikkeld die je helpt bij het kiezen van de leesbril die perfect bij je past.

 

Ofar is al 80 jaar een begrip in de leesbrillen branche.

Ofar, ooit begonnen als eenmansbedrijf, is uitgegroeid tot een dynamisch internationaal bedrijf.

Kennis en expertise / Optical Quality is ons motto en kwaliteit leveren wij in alle opzichten.

Door onze kwalitatief hoogwaardige producten en servicegerichte medewerkers hebben wij een trouwe en groeiende klantenkring.

Bij Ofar geloven wij in langdurige relaties, zowel met onze klanten als met de medewerkers.

De leesbrillen en blauw licht leesbrillen van Lookofar kenmerken zich door een uitstekende prijs / kwaliteitverhouding.

Over Leesbril.nl

De mooiste leesbrillen van de beste merken voor de scherpste prijzen.

Je leesbril koop je bij ons omdat:

 • Wij al sinds 2001 bestaan en je vertrouwd online je leesbril bij ons kunt kopen
 • Wij de grootste collectie hebben in sterkte +0.25 t/m +6
 • Wij meer dan 500 designs aanbieden in meer dan 100 montuurkleuren
 • Wij extra kwantumkorting geven op onze lage prijzen van 5-10%
 • Wij een heel leuk spaarprogramma hebben waarmee je punten spaart voor nog meer kortingen
 • Wij een handige overzichtelijke keuzehulp hebben
 • Wij standaard 1 tot 2 jaar garantie geven en je vrijwel nooit een product terug hoeft te sturen die gebreken vertoont
 • Wij samenwerken met de grootste merken en je de beste kwaliteit voor de scherpste prijzen kunnen bieden
 • Wij de meest gebruikersvriendelijke webwinkel hebben
 • Wij de beste en slimste klantenservice en helpdesk hebben
 • Wij je bestelling die je voor 23:30 doet [ op zondag voor 22:30 ] de volgende dag bezorgen
 • Wij de mooiste leesbrillen van de beste merken voor de scherpste prijzen aanbieden

Extra informatie

Leesbril sterkte

, , , ,

Kleur Montuur

, , ,